Υπέργειοι εκτοξευτήρες άρδευσης ή αλλιώς καταιονητήρες είναι μηχανισμοί, τους οποίους χρησιμοποιούμε στην άρδευση (πότισμα). Εκτοξεύουν μια συνεχή δέσμη νερού δημιουργώντας τεχνητή βροχή (καταιονισμός), με σκοπό την άρδευση καλλιεργειών και χώρων πρασίνου, όπως κήποι, πάρκα, γήπεδα κ.λπ.

 

Τι είναι οι υπέργειοι εκτοξευτήρες

Ονομάζονται υπέργειοι γιατί τοποθετούνται επάνω από το έδαφος. Ανάλογα με το μηχανισμό περιστροφής τους χωρίζονται σε κρουστικούς, γραναζωτούς και θαλάμου σιλικόνης. Οι κρουστικοί έχουν μια σφύρα που χτύπα (κρούει) το σώμα του εκτοξευτήρα, έτσι ώστε να περιστρεφεται. Στους γραναζωτούς η κίνηση πετυχαίνεται με τη βοήθεια γραναζιών που τα κινεί η ροή του νερού. Στους θαλάμου σιλικόνης η περιστροφή του ρότορα πετυχαίνεται με τη δύναμη του νερού και τη σιλικόνη που επιβραδυνει την ανεξέλεγκτη κίνηση του.

427 

Υπέργιοι εκτοξευτήρες και η χρήση τους στην άδρευση

Οι υπέργειοι εκτοξευτήρες χρησιμοποιούνται για την άρδευση ανοικτών μεγάλων καλλιεργειών, όπως καλαμπόκι, βαμβάκι, ζαχαρότευτλα, ηλίανθος κ.α. Χορτοδετικών καλλιεργειών, όπως μηδική, τριφύλλι, σόργο, σογια κ.α. Κηπευτικών, όπως πατάτα, καρότο, μαρούλι, λάχανο, μπρόκολο, κουνουπίδι κ.α. Επίσης χρησιμοποιούνται σε χώρους πρασίνου για την άρδευση χλοοτάπητα, μικρών θάμνων ή φυτών εδαφοκάλυψης. Μια άλλη χρήση των εκτοξευτήρων αυτών είναι η αντιπαγετική προστασία σε δενδρώδεις καλιεργειες, όπως είναι τα εσπεριδοειδή (πορτοκαλιά, λεμονιά μανταρινια κ.α.). Επισης σε χειμερινές φυλλόδεις καλλιέργειες π.χ. πατάτα. Μια αλλη χρήση των μεταλλικών κρουστικών εκτοξευτήρων είναι τα συστήματα πυρόσβεσης.

 

Η τροφοδοσία των εκτοξευτήρων με νερό γίνεται με τη σύνδεση τους σε ορθοστάτες, τρίποδες και σωληνάκια (τροφοδότες), πολυαιθυλενίου, PVC, αλουμινίου, και σιδήρου.

 5024

Τι μπορεί να σας προσφέρει η K-M irrigation;

Επιλέγοντας υπέργειους εκτοξευτήρες από την Κ-Μ Αρδευτικά σας δίνεται η δυνατότητα να διαλέξετε μέσα από μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων διαφόρων εταιρειών. Μπορείτε να βρείτε κρουστικούς, γραναζωτούς και θαλάμου σιλικόνης εκτοξευτήρες μικρών, μεσαίων και μεγάλων ακτινών επαγγελματικής και ερασιτεχνικής χρήσης. Η προέλευση τους είναι από Ισραήλ, Ιταλία, Γερμανία, Ταϊβάν και Ελλάδα.

 

Διανέμουμε αποκλειστικά προϊόντα, της κορυφαίας στο είδος αυτό και διεθνούς φήμης, Ισραηλινής εταιρείας ΝΑΑΝ, δίνοντας λύσεις σε μικρά και μεγάλα έργα. Επιλέγοντας υπέργειους εκτοξευτήρες από την Κ-Μ Αρδευτικά είστε σίγουροι ότι αγοράζεται από τα πλέον αξιόπιστα προϊόντα στην πλέον συμφέρουσα τιμή, έχοντας στη διάθεση σας τεχνικές συμβουλές των πιο έμπειρων τεχνικών στον τομέα της άρδευσης.

 

K-M irrigation 30 χρόνια αξιοπιστίας και λύσεων

Η Κ-Μ ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ είναι το αποτέλεσμα του συνδυασμού 30 χρόνων υδραυλικής και αρδευτικής τεχνογνωσίας στην Ελλάδα και της εξειδίκευσης μεγάλων εταιρειών που ηγούνται διεθνώς στην κατασκευή πρωτοποριακών προϊόντων άρδευσης. Επιπρόσθετα προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις για μικρής έως μεγάλης κλίμακας αρδευτικά έργα τεχνητής βροχής, μικροκαταιονισμού, στάγδην και κηποτεχνίας σε όλη την ελληνική επικράτεια καθώς και σε χώρες των Βαλκανίων.

Πρωταρχικός μας στόχος είναι η τεχνική υποστήριξη πριν και μετά την πώληση των προϊόντων και των αρδευτικών συστημάτων που σχεδιάζονται από εμάς. Αποστολή μας είναι να εξασφαλίζουμε στους πελάτες μας την ασφάλεια της μέγιστης παροχής στην πιο συμφέρουσα τιμή.