Στην άρδευση τα τελευταία χρόνια για τη μεταφορά νερού χρησιμοποιούνται περισσότερο, πλαστικοί σωλήνες πολυαιθυλενίου 2ης Γενιάς ΡΕ80 και 3ης Γενιάς ΡΕ100, που τους συναντάμε και σε έργα ύδρευσης. Η τεχνολογία στην παραγωγή των πλαστικών έχει εξελιχτεί τόσο ώστε να μπορούν να παραχθούν σωλήνες με πολύ μεγάλες αντοχές. Εκτός των αγωγών μεταφοράς νερού οι μικρής διατομής σωλήνες χρησιμοποιούνται και σαν γραμμές άρδευσης. Δηλαδή τριτεύοντες αγωγοί που συνδέουμε σταλάκτες, μπεκ και μικροεκτοξευτήρες για να ποτίσουμε. Για το σκοπό αυτό κατασκευάστηκαν και οι σταλακτηφόροι που δεν είναι άλλο από σωλήνες πολυαιθυλενίου με ενσωματωμένους σταλάκτες. Στην άρδευση συναντάμε και πολύ μικρής διατομής σωληνάκια κατασκευασμένα από πολυαιθυλένιο ή από εύκαμπτο PVC. Αυτά χρησιμοποιούνται συνήθως σαν τροφοδότες νερού στους σταλάκτες, μικροεκτοξευτήρες, και εκτοξευτήρες.

 

Σταλακτηφόροι σωλήνες

Οι σταλακτηφόροι σωλήνες χωρίζονται σε δύο κατηγορίες τους απλής ροής και τους αυτορυθμιζόμενης ροής. Οι πρώτοι έχουν ονομαστική παροχή σε συγκεκριμένη ονομαστική πίεση. Αυτό σημαίνει η παροχή των σταλακτών τους μεταβάλλεται ανάλογα με τη μεταβολή της πίεσης. Για το λόγο αυτό δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε χωράφια με μεγάλα μήκη γραμμής ή με μεγάλες κλίσεις γιατί έχουμε μεγάλες μεταβολές στην πίεση. Στους αυτορυθμιζόμενους σταλακτηφόρους οι σταλάκτες έχουν μία μεμβράνη που λειτουργεί σαν βαλβίδα. Αυτή ανοίγει περισσότερο ή λιγότερο τη δίοδο του νερού ανάλογα με την πίεση, ώστε η ποσότητα του νερού που βγαίνει να είναι πάντα σταθερή, ιδια. Γι’ αυτό το λόγο χρησιμοποιούνται εκεί που δεν μπορούν να μπουν οι απλοί σταλακτηφόροι, εκεί δηλαδή που έχουμε μεταβολές της πίεσης.

 

Αδρευτικοί σωλήνες για κήπους

Στους αρδευτικούς σωλήνες ανήκουν και τα πλεκτά λάστιχα του κήπου όπως ονομάζονται. Οι σωλήνες αυτοί ξεκινάνε από διατομή ½’ και φτάνουν έως 1 ¼’. Είναι συνήθως πολυστρωματικοί και το υλικό κατασκευής τους είναι το μαλακό PVC. Ανάμεσα στα στρώματα PVC που έχουν, υπάρχουν και μία ή δύο πλέξεις από πολυεστερικά νήματα. Ο διαφορετικός αριθμός των στρωμάτων PVC και των πλέξεων δημιουργούν διαφορετικής αντοχής σωλήνες.

 

Τι μπορεί να σας προσφέρει η K-M irrigation;

Η Κ-Μ Αρδευτικά προσφέρει σωλήνες με προδιαγραφές από αξιόπιστα ελληνικά εργοστάσια. Σταλακτηφόρους ελληνικής παραγωγής με σταλάκτες εισαγωγής Ισραήλ υψηλής τεχνολογίας και σταλακτηφόρους εισαγωγής κατασκευασμένους εξ’ ολοκλήρου στο Ισραήλ. Επίσης προσφέρει εισαγωγής Ισραήλ εξειδικευμένα σωληνάκια κατασκευασμένα με ανώτερης ποιότητας υλικά. Τέλος οι πλεκτοί σωλήνες κήπου προέρχονται από αξιόλογα και αξιόπιστα ελληνικά και ιταλικά εργοστάσια που προσδίδουν ευελιξία, σιγουριά και ασφάλεια στα δίκτυα νερού που χρησιμοποιούνται.

 

K-M irrigation, 30 χρόνια αξιοπιστίας και λύσεων

Η Κ-Μ ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ είναι το αποτέλεσμα του συνδυασμού 30 χρόνων υδραυλικής και αρδευτικής τεχνογνωσίας στην Ελλάδα και της εξειδίκευσης μεγάλων εταιρειών που ηγούνται διεθνώς στην κατασκευή πρωτοποριακών προϊόντων άρδευσης. Επιπρόσθετα προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις για μικρής έως μεγάλης κλίμακας αρδευτικά έργα τεχνητής βροχής, μικροκαταιονισμού, στάγδην, κηποτεχνίας σε όλη την ελληνική επικράτεια και σε χώρες των Βαλκανίων. Πρωταρχικός μας στόχος είναι η τεχνική υποστήριξη πριν και μετά την πώληση των προϊόντων και των αρδευτικών συστημάτων που σχεδιάζονται από εμάς. Αποστολή μας είναι να εξασφαλίζουμε στους πελάτες μας την ασφάλεια της μέγιστης παροχής στην πιο συμφέρουσα τιμή.