Με τον όρο πλαστικά εξαρτήματα άρδευσης εννοούμε όλα τα αυτόνομα τμήματα που χρησιμοποιούνται στην άρδευση. Με αυτά συνδέουμε τους πλαστικούς σωλήνες πολυαιθυλενίου ,άρδευσης και ύδρευσης. Κάνουμε υδροληψίες ή αλλαγή κατευθυνσης του νερού, καθως και συλλογή και διανόμη του σε πολλαπλούς αγωγούς. Επίσης έλεγχο της ροής και παροχής.

 

Κατηγορίες εξαρτημάτων άρδευσης

Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες τέτοιων εξαρτημάτων:

  • Πλαστικά κοχλιωτά εξαρτήματα 10 ΑΤΜ. & 16 ΑΤΜ. Αυτά χρησιμοποιούνται για συνδέσεις σε HDPE σκληρούς σωλήνες (πολυαιθυλένιο υψηλής πυκνότητας), χωρίς να αποκλείεται η χρήση τους και σε LDPE μαλακούς σωλήνες (πολυαιθυλένιο χαμηλής πυκνότητας).
  • Μανσόν πολυαιθυλενίου. Σύνδεσμοι 16 Atm οι οποίοι χρησιμοποιούνται για μόνιμη σύνδεση των σωλήνων HDPE.ΜΑΝΣΟΝ ΡΕ
  • Εξαρτήματα τύπου Lock. Αυτά χρησιμοποιούνται για συνδέσεις μόνο με σωλήνες LDPE.
  • Πλαστικά εξαρτήματα Φις και Φις ακετάλης. Είναι εξαρτήματα που συνεργάζονται ως επί το πλείστον με σωλήνες LDPE και σταλακτηφόρους. Σε κάποιες περιπτώσεις όμως χρησιμοποιούνται και με HDPE σωλήνες με τη χρήση μεταλλικών σφιγκτήρων βαρέως τύπου.
  • Υδραυλικά πλαστικά εξαρτήματα μαστοί, μούφες, ταυ, γωνίες κ.α. Είναι τα εξαρτήματα με εσωτερικά ή εξωτερικά σπειρώματα διαφόρων διατομών που βοηθάνε στη σύνδεση των σωλήνων. Επίσης χρησιμοποιούνται για μετατροπή της διατομής ή του σπειρώματος καθώς και για τη δημιουργία συλλεκτών.
  • Σέλες, υδροληψίες (κλέφτες - καβαλέτο), με βίδα, συρταρωτές, και σφήνας. Είναι τα εξαρτήματα αυτά με τα οποία κάνουμε υδροληψία από σωλήνες για να δώσουμε νερό σε άλλους αγωγούς ή σε εκτοξευτήρες.
  • Ρακόρ Σπιράλ, αρσενικά και θηλυκά. Εξειδικευμένα εξαρτήματα, που συνεργάζονται με μεταλλικούς σφιγκτήρες βαρέως τύπου για συνδέσεις σωλήνων Σπιράλ (λαστιχοσωλήνων).
  • Παροχές δεξαμενής, εξειδικευμένα υδραυλικά εξαρτήματα για να κάνουμε υδροληψίες από δεξαμενές.
  • Εξαρτήματα Μάνικας. Συνεργάζονται με μεταλλικούς σφιγκτήρες βαρέως τύπου για συνδέσεις και υδροληψίες σε λαστιχοσωλήνα μάνικας.
ΤΑΦ 

Τι μπορεί να σας προσφέρει η K-M irrigation;

Οι μεταλλικοί σφιγκτήρες βαρέως τύπου, σφίγγουν με τη βοήθεια κοχλία (βίδας) το εξωτερικό τοίχωμα των σωλήνων ώστε να συναρμόσουν (εφαρμόσουν) επάνω στο χρησιμοποιούμενο εξάρτημα. Στον κατάλογο της Κ-Μ Αρδευτικά υπάρχει μια τεράστια ποικιλία όλων αυτών των τύπων εξαρτημάτων, ώστε να μπορεί κανείς να βρει λύση σε οποιοδήποτε πρόβλημα συνδεσμολογίας που μπορεί να υπάρξει. Τα ιταλικά κοχλιωτά εξαρτήματα 16 Atm καθώς και τα Μανσόν πολυαιθυλενίου 16 Atm της εταιρείας SAB είναι έκτος από αξιόπιστα και κατάλληλα για πόσιμο νερό με πιστοποίηση. Το ίδιο ισχύει και για τις σέλες με βίδες. Τα εξαρτήματα τύπου φις ακετάλης είναι της εταιρείας TAVLIT Ισραήλ και έχουν περάσει τα δυσκολότερα τεστ που υπάρχουν για την αντοχή κατά τη συναρμογή τους με LDPE και σταλακτηφόρους σωλήνες. Της ίδιας εταιρείας υπάρχουν αξιόπιστα υδραυλικά εξαρτήματα έως και δύο ίντσες που προσδίδουν σιγουριά και ασφάλεια στη σύνδεση.

 

Μεταλλικοί σφιγκτήρες εξαιρετικής ποιότητας και τιμής

Όλα τα υπόλοιπα πλαστικά εξαρτήματα είναι από καταξιωμένα ελληνικά εργοστάσια έχοντας την καλύτερη σχέση ποιότητας τιμής. Οι μεταλλικοί σφιγκτήρες είναι εισαγωγής εξαιρετικής ποιότητας με πολύ δελεαστικές τιμές.

ΣΦΙΚΤΗΡΑΣ 

K-M irrigation 30 χρόνια αξιοπιστίας και λύσεων

Η Κ-Μ ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ είναι το αποτέλεσμα του συνδυασμού 30 χρόνων υδραυλικής και αρδευτικής τεχνογνωσίας στην Ελλάδα και της εξειδίκευσης μεγάλων εταιρειών που ηγούνται διεθνώς στην κατασκευή πρωτοποριακών προϊόντων άρδευσης. Επιπρόσθετα προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις για μικρής έως μεγάλης κλίμακας αρδευτικά έργα τεχνητής βροχής, μικροκαταιονισμού, στάγδην, κηποτεχνίας σε όλη την ελληνική επικράτεια και σε χώρες των Βαλκανίων. Πρωταρχικός μας στόχος είναι η τεχνική υποστήριξη πριν και μετά την πώληση των προϊόντων και των αρδευτικών συστημάτων που σχεδιάζονται από εμάς. Αποστολή μας είναι να εξασφαλίζουμε στους πελάτες μας την ασφάλεια της μέγιστης παροχής στην πιο συμφέρουσα τιμή.