Με τον όρο Μικροάρδευση εννοούμε τους τρόπους άρδευσης, όπου η ποσότητα του νερού που πα-ρέχουμε στη μονάδα επιφάνειας του εδάφους, είναι μικρού όγκου. Τέτοιες αρδεύσεις είναι ο Μικροκαταιονισμός (Τεχνητή Βροχή ) και η Στάγδην Άρδευση( Σταγόνα Σταγόνα).

 

Μικροάδρευση και μικροεκτοξευτήρες

Άρδευση Μικροκαταιονισμού πετυχαίνουμε με τη χρήση Μικροεκτοξευτήρων, δηλαδή εκτοξευτήρων νερού μικρών παροχών, που έχουν τη δυνατότητα να το εκτοξεύουν σε μεγάλες ακτίνες συγκριτικά με τη μικρή παροχή τους. Έτσι έχουμε άρδευση μικρής έντασης βροχής, δηλαδή όπως όταν ψιλοβρέχει.

 

Στάγδην άρδευση και μικροεκτοξευτήρες

Στάγδην άρδευση πετυχαίνουμε με τη χρήση σταλακτήρων. Αυτοί είναι εξαρτήματα μέσα από τα οποία το νερό αναγκάζεται να περάσει μέσα από μαίανδρικη διαδρομή και να βγει στο τέλος από μικρές οπές υπό τη μορφή σταγόνας. Άλλος ένας τρόπος άρδευσης όπου οι δόσεις που εφαρμόζουμε είναι μικρού όγκου στην μονάδα επιφάνειας εδάφους.

 

Που χρησιμοποιούνται

Ο Μικροκαταιονισμός και η Στάγδην Άρδευση χρησιμοποιούνται για την άρδευση κηπευτικών όπως πατάτα, καρότο, μαρούλι, λάχανο, μπρόκολο, κουνουπίδι κ.α. Σε δενδρώδεις καλλιέργειες όπως βερικοκιές , ροδακινιές, κερασιές, πορτοκαλιές, κ.α., καθώς και καλλιέργειες δένδρων σε παλμέτα όπως ακτινίδια, μήλα, αχλάδια. Επίσης χρησιμοποιούνται σε αμπελώνες, μποστάνια και θερμοκηπιακές καλλιέργειες.

 

Επίσης με μικροκαταιονισμό και στάγδην αρδεύουμε χώρους πρασίνου δημόσιους και ιδιωτικούς εφαρμόζοντας το νερό σε χλοοτάπητα, μικρούς θάμνους και διάφορα φυτά εδαφοκάλυψης. Η Στάγδην Άρδευση χρησιμοποιείται και για την άρδευση φυτών μεγάλης καλλιέργειας όπως βαμβάκι, καλαμπόκι καθώς και στην υδροπονία σε θερμοκήπια . Ενώ οι Μικροεκτοξευτήρες χρησιμοποιούνται και για την άρδευση χορτοδετικών καλλιεργειών όπως μηδική, τριφύλλι κ.α.

 

Οι Μικροεκτοξευτήρες συνδέονται στους σωλήνες πολυαιθυλενίου με τη χρήση διαφόρων μικροεξαρτημάτων και στηρίζονται επάνω σε λόγχες. Ενώ οι σταλάκτες τοποθετούνται απευθείας επάνω στους σωλήνες ή ενσωματώνονται σε αυτούς κατά την παραγωγή τους.

 

Τι μπορεί να σας προσφέρει η K-M irrigation;

Η Κ-Μ Αρδευτικά διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία Μικροεκτοξευτήρων και Σταλακτών διαφόρων εται-ρειών. Μπορείτε να βρείτε μικροεκτοξευτήρες μικρών και μεσαίων ακτινών και σταλάκτες αυτορυθμιζόμενους, απλής ροής και ρυθμιζόμενους, επαγγελματικής χρήσης. Η προέλευση τους είναι από Ισραήλ, Ιταλία και Ελλάδα. Κορυφαίες και διεθνούς φήμης στα είδη αυτά είναι οι Ισραηλινές εταιρείες ΝΑΑΝ και EIN DOR των οποίων προϊόντα διανέμουμε αποκλειστικά δίνοντας λύσεις σε μικρά και μεγάλα έργα. Επιλέγοντας σταλάκτες και μικροεκτοξευτήρες από την Κ-Μ Αρδευτικά είστε σίγουροι ότι αγοράζεται από τα πλέον αξιόπιστα προϊόντα στην πλέον συμφέρουσα τιμή, έχοντας στη διάθεση σας τεχνικές συμβουλές των πιο έμπειρων τεχνικών στον τομέα της άρδευσης.

 

K-M irrigation 30 χρόνια αξιοπιστίας και λύσεων

Η Κ-Μ ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ είναι το αποτέλεσμα του συνδυασμού 30 χρόνων υδραυλικής και αρδευτικής τεχνογνωσίας στην Ελλάδα και της εξειδίκευσης μεγάλων εταιρειών που ηγούνται διεθνώς στην κατασκευή πρωτοποριακών προϊόντων άρδευσης. Επιπρόσθετα προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις για μικρής έως μεγάλης κλίμακας αρδευτικά έργα τεχνητής βροχής, μικροκαταιονισμού, στάγδην, κηποτεχνίας σε όλη την ελληνική επικράτεια και σε χώρες των Βαλκανίων. Πρωταρχικός μας στόχος είναι η τεχνική υποστήριξη πριν και μετά την πώληση των προϊόντων και των αρδευτικών συστημάτων που σχεδιάζονται από εμάς. Αποστολή μας είναι να εξασφαλίζουμε στους πελάτες μας την ασφάλεια της μέγιστης παροχής στην πιο συμφέρουσα τιμή.